Terapi til børn og unge

Behandlingsmetode
Behandlingsmetode

Terapi til børn og unge

Følelsesmæssige reaktioner er akkurat lige så normale hos børn og unge som de er hos voksne. Det er helt naturligt at barnet eller den unge kan reagere med angst, tristhed eller vrede såvel som glæde som reaktion på oplevelser.

Hos mindre børn er det naturligt at opleve seperationsangst eller angst for mørke og farlige monstre. Hos teenagere hvor hormonerne bobler løs er det naturligt at opleve perioder med intense kærestesorger eller overvældende usikkerhed. Ved dødsfald er det naturligt, at barnet eller den unge gennemgår en sorgproces og måske bliver bange for at mor og far også skal dø.  

I langt det fleste tilfælde vil det være forbigående og dermed ikke være behandlingskrævende.

Man kan lidt firkantet tale om naturlige faser eller reaktionsmønstre som kan virke voldsomme, men som går over af sig selv uden man nødvendigvis skal opsøge professionel hjælp.

Hvornår giver det så mening at opsøge behandling hos en psykolog?

Terapi til børn og unge kan være en god ide hvis barnet eller den unge gennem en længere periode:

Forældre involvering

Ved børn vil terapiforløbet typisk starte ud med en forældresamtale. Ved større børn vil forældrene deltage i starten og løbende blive inddraget i forløbet. Når man arbejder med børn er forældrene nemlig en stor og vigtig del af hverdagen. Derfor er det vigtigt at forældrene nøjagtigt er klar over hvordan de hjælper barnet bedst muligt igennem dets udfordringer. Som forældre kan man desværre (i den bedste mening) komme til at vedligeholde barnets udfordringer i forsøget på at hjælpe barnet til at få det bedre. Derfor er det hensigtsmæssigt at både forældre og barnet/den unge klædes på til at tackle udfordringen bedst muligt. Unge over 15år kan selv være med til at beslutte i hvilket omfang forældrene skal involveres. Dog skal forældrene vide at den unge er påbegyndt terapi.

Terapiforløbets opbygning

Det skal være rart at gå til psykolog

Ved terapi med børn og unge vægter vi tryghed i relationen og samarbejdet højt. Vi ved at I som forældre ofte har prøvet alverdens tiltag og at I unægtelig kender jeres barn bedst. Derfor bruger vi tid på at lytte grundigt efter, så vi sammen kan få lagt en holdbar plan som virker.

Vi ved også at det kan være lidt skræmmende og grænseoverskridende at tale med en fremmed voksen person. Derfor vil terapien bestå af en blanding mellem samtale og leg/øvelser, som hjælper med at få brudt isen og skabe en god kontakt. Vi har eksempelvis et spil Uno, tegnegrej og malebøger liggende som vi flittigt inddrager hvis behovet opstår. Andre gange går vi en tur rundt om søen, hvis det er det som skal til.

Vi ved nemlig godt at al begyndelse er svær. Derfor er vi altid rosende og anerkendende.

Scroll to Top

Uforpligtende samtale

Har du brug for sparring eller tidsbestilling er du velkommen til at give mig et kald.